Geen wifi in de UB? Ga naar een ICT-balie.

 

 

 

 

 

 

 

Een samenvatting die niet wil printen of een slechte wifi-verbinding kunnen je uren van je werk afhouden tijdens het studeren in de UB. Geen nood: trek een helpdesker aan zijn mouw.

Niet iedereen weet dat er sinds vorig studiejaar in verschillende gebouwen van de Universiteit Utrecht een helpdesk is waar je met al je ICT-problemen terecht kan. Een aantal uur per dag is een ICT-medewerker aanwezig bij wie je kunt aanschuiven. Dit is een extra service van de Directie ITS (Information and Technology Services).

Tot nu toe zijn er acht balies op verschillende locaties in De Uithof en de binnenstad. In De Uithof kun je terecht bij de bibliotheek, UU4U in het Bestuursgebouw, het Buys Ballotgebouw, het David de Wiedgebouw en het Van Unnik. Ook in de UB binnenstad, bij USBO aan de Bijlhouwersstraat 6 en aan de Kromme Nieuwegracht 80.

Achter de ICT-balie in de Universiteitsbibliotheek in De Uithof zit vandaag Frank Kolkman. Hij zit bij de servicedesk op de eerste verdieping te wachten op klanten. “We doen dit om laagdrempeliger hulp aan te bieden aan studenten en medewerkers”, aldus Frank. Je kunt bij hem terecht met allerlei problemen. “We zijn erg flexibel en ons oplossend vermogen is vrij groot.”

Kolkman werkt nu sinds een jaar afwisselend bij de ICT-balies in de UBU en UU4U en noemt de helpdesks een succesformule. “Ik merk dat de belangstelling groeit. Er staat steeds vaker een rij.”

Hij verbaast zich vaak over de grote verscheidenheid aan apparaten en hardware waarmee mensen langskomen en de diversiteit aan problemen. “Laptops, smartphones en tablets, alles komt voorbij.” Kolkman kan je helpen met printen, maar over het openschroeven van een laptop of telefoon doet hij ook niet moeilijk. “Het werk is ook voor mij erg leerzaam.”

Rond het middaguur komt op deze dinsdag student Synthia langs bij de balie van Kolkman. “Ik probeer al twee uur lang een bestand vanaf mijn laptop uit te printen, maar zonder succes.” Ze wist eerst niet dat de helpdesks er waren, maar nu is ze blij dat ze weet waar ze heen moet voor hulp. Bellen of mailen vindt Synthia niet handig: “Als ik bel, kunnen ze niet in mijn computer kijken.” Even later is het de studente gelukt om een bestand vanaf een vaste computer te printen en kan ze weer aan het werk. De ICT-afdeling gaat verder onderzoeken waarom er niet vanaf haar eigen account geprint kan worden.

Niet kunnen printen is één van de klachten die Kolkman vaak hoort. Andere veelvoorkomende problemen zijn dat studenten geen toegang kunnen krijgen tot wifi of hun solis-account. “Het is iedere dag weer een verrassing welke problemen je gaat tegenkomen.”

Niet lang na de studente komt er een docent van de Universiteit Leiden langs met haar werklaptop. Ze werkt vandaag een dag in Utrecht. “Er is op mysterieuze wijze een bestand van mijn laptop verdwenen”, vertelt ze. Frank probeert van alles uit om het bestand terug te halen. “Wanneer je wilt weten of een bestand écht weg is, kun je een ander bestand opslaan onder dezelfde naam. Als het andere bestand er nog is, zal er gevraagd worden of je deze wilt overschrijven.” Helaas is dit bij deze docent niet het geval.

Iedereen is welkom bij Frank. “Een studente van de hogeschool kwam vandaag ook langs met haar laptop. Het enige probleem is dan dat ik niet in het systeem van de hogeschool kan kijken.”

Nu komt een studente van de UU langs: ze krijgt geen verbinding met wifi. “Ik ging naar de receptie om hulp te vragen en zij verwezen me door naar hier.” Frank en de studente lijken er eerst niet uit te komen, maar dan doet de computer tot grote vreugde van de studente toch plotseling zijn werk. “Een vinkje bij de beveiligingsinstellingen zorgde er voor dat ze niet in het netwerk kon”, legt Frank uit. “Daarom is het handiger om even langs te komen, dan kan ik alle instellingen nalopen en is het probleem vaak zo opgelost.”

Meer informatie over de openingstijden en locaties van de balies vind je op de website van ITS   Tekst: Eva Salomon  I  Foto: Gwenda Knobel


helpdesk-ubu

 
26/29
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...