dub-redactioneel-logo-wit

redactioneel

Welkom bij het allereerste E-magazine van DUB!

 

In de toekomst studeer je aan de digitale universiteit. Dat hoor je vaak, maar wat betekent dat? Verandert het onderzoek en onderwijs en zo ja op welke manier?

Het zijn vragen die DUB in dit themamagazine over De Digitale Universiteit aan de orde stelt, op verzoek van de Directie Information & Technology Services. Deze directie moet inspelen op digitale ontwikkelingen. Hoe ze dat doet, lees je in dit E-magazine. 


Het is de eerste keer dat DUB een onlinemagazine uitbrengt naast een papieren versie. Wie het prettig vindt om heerlijk te bladeren in het mooi vormgegeven magazine van glimmend papier, moet zeker ons themanummer uit de bakken van verschillende universitaire panden pakken.

 

In deze digitale versie vind je dezelfde artikelen als in het papieren blad maar zijn ze aangevuld met illustrerende filmpjes, kaders en linkjes. Als bonus tref je ook een paar extra verhalen aan.

Zo lees je hier waarom de Utrechtse digitale toetszalen zo innoverend zijn en waarom iedere student op de universiteit zou moeten leren programmeren. Je vindt hier een artikel hoe je veilig kunt surfen op internet en wat voor hulp de helpdesk in de UB biedt.

Ook kun je lezen hoe rector Bert van der Zwaan de toekomst van de stenen universiteit ziet. 

 

De discussies over de Digitale Universiteit zijn nog lang niet allemaal gevoerd. DUB zal hierover nog vele artikelen schrijven. Houd daarom onze site in de gaten als je wilt weten hoe de verdere ontwikkeling verloopt van de digitalisering aan de Universiteit Utrecht. 

 

Ries Agterberg, hoofdredacteur DUB

Lees meer over de Digitale Universiteit op onze site  

dub-redactioneel

 
2/29
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...